House in Aoto

Project Info

House in Aoto | High Land Design

Words by mooponto Staff

June 2, 2012

A spiral staircase has been built into the House in Aoto, enabling the individual to move throughout each space with ease.

This house is located on a heavily trafficked road on the north side. We thought that is important to be connected to the scene of life continuously while moved up and down about this project. We placed each space like a spiral around the stairs. So that It is possible to move around each space without feeling the difficulty moving up and down.

The first floor is a garage and workspaces, the second floor is a living and dining space on the sunny south side, the third floor is a private room and master bedroom. And we have placed closed spaces (such as toilet, storage, sanitary) on the north side. So we were able to get a quiet and sunny living environment.

more Japanese residential architecture →

Tags: #Japanese houses#Minimalism#Roof terraces#Toshiyuki Yano

Related projects

More from High Land Design

More from Houses

September 21, 2012

House M | AE5 Partners

November 18, 2012

TYM | no.555

Partners & Friends