S.D.C. | T-LEX Brain. design office

S.D.C. | T-LEX Brain. design office

01

Clinic design that you choose to distinguish the patient for the purpose of advanced high medical technology and offer it?

Differentiation of dental clinic ballooning in Japan is gaining every year.

Patients at the same time you select a clinic, there is a right to choose patients in clinic side.

02 03

I took a new approach to build a subject that to achieve the distinction of patient layer through space design here.

I was aggregated act linking the reception space which is composed of only artificial light and clinic space full the external light, for example.

04

Was constructed in glass clinic for the passage of sight without blocking the external light.

Simple configuration I direct a scene open-minded created a feeling of floating there.

05 06

Stainless steel mirror finish and fixtures wall black mirror of the dark tone and bare concrete wall was a space to feel the mass has a presence and solid feeling as opposed to it.

07

I was allowed to amplify the light in that it combines a line with indirect light on the ceiling surface as an operation which connects the two spaces, lay the marble shiny.

08

sun ON

09

sun OFF

Ray of light has enabled the construction space dynamic is a device to emphasize the individual along with the consciousness induced by this.

more Japanese dental clinics →

floor plan

floor plan

elevation

elevation

architects: T-LEX Brain. design office
location: Chuo Ward, Osaka, Osaka Prefecture, Japan
function: dental clinic
project team: Shinya Takeuchi (architect in charge)
lighting design: MAXRAY INC. / Hiroyuki Nagatomi
construction: HARU / Haruki Matsumoto
total floor area: 84.60 m² (1F)
completion period: March 2013
photographs: SEIRYO STUDIO _ courtesy of T-LEX Brain. design office

 

My location
Get Directions

 

more from T-LEX Brain. design office →

more Japanese healthcare architecture →

more Japanese interiors →