Azuchi house | ALTS DESIGN OFFICE

Azuchi house | ALTS DESIGN OFFICE

view from the entrance

“It seem to be small space, but which cause to feel big.”
“It seem to closed space, but which is opened to other space.”
“It seem to be internal space, but which makes you feel being external space.”

living area with kitchen

We have tried to include such as conflicting sensations, and create various and rich spaces.

So we considered that “Make a ‘house’ in a house”.

First, we designed inside liberating space like outside. Next, we designed a BOX (‘house’) enclose only the required privacy features in the house.

kitchen

Thereby, small ‘house’ with different levels are appeared in the inside space, and which create a new space rich and diverse.

outside view

These new spaces gently connect family relationship and make the boundaries vague.

more residential architecture →

floor plans

section + elevation

section + elevation

detailed section

architects: ALTS DESIGN OFFICE
location: Azuchi, Gamo District, Shiga Prefecture, Japan
function: single family house
project team: Sumiou Mizumoto + Yoshitaka Kuga
total floor area: 88.36 m²
structural system: wooden construction (2F)
completion period: July 2013
photographs: courtesy of ALTS DESIGN OFFICE

 

My location
Get Directions

 

more from ALTS DESIGN OFFICE →

more Japanese houses →