GINAN | KEITARO MUTO ARCHITECTS

GINAN | KEITARO MUTO ARCHITECTS

‘GINAN’, whole site including a building is like a Japanese garden.

A client requested me to relocate garden stones and trees from a garden of the house which he used to live.

This site is long and narrow.
I left half site on the road as a “garden” for future for their children.

The whole site is as a “garden”, spread gravel all over the site and placed some big garden rocks and trees.

The building stands as if it was a part of this garden.

This diagonal wall which is made with gravel makes the ground look as if it were standing up, making it a magnificent scene.

Inside this architecturally designed building (mass), you will find the bedroom, bathroom and other rooms where you will be able to have your own space for comfort and privacy.

The spaces left by the volumes are open spaces where the family can get together.

bedroom

bathroom

Both the inside and outside of this house were dynamically designed to give the owner an open and clear feeling as if they were in a garden.

more Japanese residential architecture →

site plan

first floor plan

second floor plan

section

architects: KEITARO MUTO ARCHITECTS
location: Ginan, Hashima District, Gifu Prefecture, Japan
function: residence
project team: Keitaro Muto (architect in charge)
collaborators: Atushi Fujio
site area: 461.00 m²
total floor area: 147.86 m²
structural system: wood structure (2F)
completion period: 2012
photographs: Yoshiike Teruaki _ courtesy of KEITARO MUTO ARCHITECTS

 

My location
Get Directions

 

more from KEITARO MUTO ARCHITECTS →

more Japanese houses →