Aisho house | ALTS DESIGN OFFICE

Aisho house | ALTS DESIGN OFFICE

‘Aisho house’ is a project for a two-family home of complete separation type.

While we design completely separate house, find meaning to live in a home together. Project began on the theme of such a thing.

So we tried to design a one-story house overlooking the same sky.

We arrange courtyard dividing in the middle of the house, and family live as to surround around the courtyard.

We hope two families feel that they are looking at the same sky from the place of each and which make them to feel living in home together.

more residential architecture →

floor plan

section + elevation

detailed section

architects: ALTS DESIGN OFFICE
location: Aisho, Echi District, Shiga Prefecture, Japan
function: two family house
project team: Sumiou Mizumoto + Yoshitaka Kuga
site area: 784.00 m²
total floor area: 169.76 m²
structural system: wooden construction (1F)
completion period: May 2013
photographs: courtesy of ALTS DESIGN OFFICE

 

My location
Get Directions

 

more from ALTS DESIGN OFFICE →

more Japanese houses →