LIBRARY HOUSE | Shinichi Ogawa & Associates

LIBRARY HOUSE | Shinichi Ogawa & Associates

The white house of one-story is located in a calm residential area. The symmetric elevation is composed of a white cubic volume as Living/Dining space, and a low volume that enclose the central cube.

Living/Dining space has 6m high ceiling, and its northern wall is a high and large book-shelf that will be completely filled with a lot of books. The opposite wall is open to the southern courtyard, and takes in various natural elements. Moreover, the toplight makes it an impressive space giving sky view and natural light form the upper side. At the same time, the room realizes a comfortable environment, adjusting the quantity of light in accordance with the time or season by exterior awning.

The plan composition doesn’t have any corridor and it’s possible to access to the all rooms from the central room. The large courtyard with a tree faces to Living/Dining, master bedroom, office, and the smaller one with a pool is for Living/Dining, bathroom and child room.

It is a house for the client who is a great reader. He can live enjoying his reading time in this quiet but rich space, feeling the change of season thanks to the closed courtyards.

more residential architecture →

17 - site plan

site plan

18 - floor plan

floor plan

19 - section

section

20 - elevation 01

elevation 01

21 - elevation 02

elevation 02

architects: Shinichi Ogawa & Associates / urbanist architect
location: Tochigi, Tochigi Prefecture, Japan
function: residence + office
site area: 315.51 m²
built area: 163.93 m²
total floor area: 155.71 m²
structural system: reinforced concrete (1F)
completion period: November 2012
photographs: Shinichi Ogawa & Associates

 

My location
Get Directions

 

more from Shinichi Ogawa & Associates →

more Japanese houses →