House in Atagoyama | a.un architects

House in Atagoyama | a.un architects

The house is for a couple and two active boys.

Site is located on a small rise of land after walking a little uphill.

living/dining area with kitchen

Put a 30 degree-curved wooden box on the ground which is 1.80 m higher from road.
By curving a little, it builds up all-round view of ocean and sky from every single room.
Needed life spaces for four family members are fitted in simple plan, as compact as possible.

view at the Japanese room from living area

The interior space surrounded wood is preferable to be peaceful, warm, and gentle.
This is the house that people can live by incorporating wavering light, refreshing breeze, beautiful Ise Bay lit by rising sun, and surrounding green from season to season.

study room

Tokonoma

more Japanese residential architecture →

25 - floor plans

floor plans

26 - elevations

elevations

architects: a.un
location: Atagoyama, Mie Prefecture, Japan
site area: 239.81 m2
built area: 66.74 m2
total floor area: 108.51 m2
structural system: wooden construction (2F)
completion period: June 2009
photographs: Yuya Saito

[ source ]

 

My location
Get Directions

 

more from a.un architects →

more Japanese houses →