House in Aoto | High Land Design

House in Aoto | High Land Design

view from across the street

entrance

A spiral staircase has been built into the home, enabling the individual to move through out each space with ease.

This house is located in a heavily trafficked road on the north side. We thought that is important to be connected the scene of life continuously while moved up and down about this project. We placed each space like spiral around the stairs. So that It is possible to move around each space without feeling the difficulty moving up and down.

The first floor is garage and work spaces, the second floor is a living and dining space on sunny south side, the third floor is a private room and master bedroom. And we have placed closed spaces (such as toilet, storage, sanitary) on the north side. So we were able to get a quiet and sunny living environment.

04

roof terrace

more Japanese residential architecture →

21 - plans

floor plans

22 - diagram

diagram

architects: High Land Design
location: Katsushika Ward, Tokyo Metropolis, Japan
function: residence + office
project team: Masayoshi Takahashi (architect in charge)
structural engineering: A.S.Associates
mechanical engineering: Yamazaki Equipment Design
construction: Shin Corporation
site area: 78.81 m²
built area: 50.21 m²
total floor area: 144.60 m²
structural system: reinforced concrete (3F + roof terrace)
completion period: December 2011
photographs: Toshiyuki Yano / Nacasa & Partners Inc. _ courtesy of High Land Design

 

My location
Get Directions

 

more from High Land Design →

more Japanese houses →