House of Vision | FORM / Kouichi Kimura Architects

House of Vision | FORM / Kouichi Kimura Architects

‘House of Vision’ is located at the foot of a hill where the fields and houses are mixed together.

The client’s desire was “to live while feeling nature without being bothered by looks from the neighbors”. To make the best use of the lot, the planning was designed to enclose the lot with the trench extended beyond the building, and to provide an interior courtyard as the center.

The enclosed space clips images from the surrounding landscapes, creating a comfortable outdoor living room that is not exposed to the outside world. The position of each opening is carefully designed in consideration of “what to take in and what to conceal”. Specifically the position and form of the opening of the living/dining room with kitchen on the second floor is most effective in concert with the interior.

In this house, the most important theme is “how to close/open” in the open environment.

more Japanese residential architecture →

ground floor plan

first floor plan

architects: FORM / Kouichi Kimura Architects
location: Shiga Prefecture, Japan
function: residence
project team: Kouichi Kimura (architect in charge)
site area: 227.97 m²
built area: 181.74 m²
completion period: 2008
photographs: Takumi Ota

[ source ]

 

My location
Get Directions

 

more from FORM / Kouichi Kimura Architects →

more Japanese houses →