BASE | KOMADA ARCHITECTS OFFICE

BASE | KOMADA ARCHITECTS OFFICE

view from the street

This project started with such words of the clients “we need to have our own base.”

office for art related events is located on ground level

The art-event office is on the first floor and the 2nd and 3rd floor are reserved for dwellings.

bathroom on the second floor

‘BASE’ is a small complex of a office and a house, built on the site of 33m².

ladders leading to two small lofts between 2nd and 3rd floor

main steel staircase

On the first floor, office opens to the town, on the 3rd floor, living space opens to the sky and on the 2nd floor, complicated private space is intimate but not closed.

view from the staircase at one of the lofts

And the staircase pierces through these floors.

living/dining/kitchen area on the 3rd floor is full of openings that bring the light in

This small building of the maximum volume allowed by laws and regulations is a place like a base of living where residents can protect themselves, associate with others, earn their daily bread, connect to the nature, and gaze themselves.

more residential architecture →

floor plans

sections

architects: KOMADA ARCHITECTS OFFICE
location: Setagaya Ward, Tokyo Metropolis, Japan
function: residence (two couples) + office
project team: Takeshi Komada + Yuka Komada
structural consultant: Yasushi Moribe
construction: Coleoptera Construction
site area: 32.19 m²
built area: 21.87 m²
total floor area: 65.61 m²
structural system: timber frame structure (3F)
completion period: 2012
photographs: Tomohiro Saruyama_ courtesy of KOMADA ARCHITECTS OFFICE

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

 

more from KOMADA ARCHITECTS OFFICE →

more Japanese houses →