T/D CLINIC | T-LEX Brain. design office

T/D CLINIC | T-LEX Brain. design office

view from the parking lot

view from the parking lot

“By that extracts features that want to show, derive the existence emerge”

• It is a space that pediatric dentistry is the principal.
• Alleviating the tension of the patients who came to care.
• There is a sense of openness, ensuring privacy.

Was constructed as a mechanism to synthesize three functions.

play space

play space

03 - t-d-clinic-t-lex-brain-design-office_mooponto

Go plunge likened the requirements and the white box on the floor • walls • ceiling is a basic element.

04 - t-d-clinic-t-lex-brain-design-office_mooponto

waiting area

waiting area

By you to have a color • material shape to conditions that were dropped, you perform an operation to highlight its presence.

examine space

examine space

Bare light bulb that was hanging on the wall cushion • casually random being aware of strata and ground pair modeled the outline of the house.

07 - t-d-clinic-t-lex-brain-design-office_mooponto

I like to be a device to double the raison d’etre elements rough giving vitality and movement to a simple space.

08 - t-d-clinic-t-lex-brain-design-office_mooponto

I had a laborer who look open the entire space to control the eye level by the partition conscious indirect light booth for connecting, to unify the height of the female breast the partition of each application.

09 - t-d-clinic-t-lex-brain-design-office_mooponto

By the operation of these acts, space itself becomes a thing to lose contours are aggregated into light and shadow, it is a special clinic that only elements that are colored emerge.

useful link: Tokuda Dental Clinic

more Japanese dental clinics →

first floor plan

first floor plan

second floor plan

second floor plan

first floor sections

first floor sections

architects: T-LEX Brain. design office
location: Fujisakai, Hirakata, Osaka Prefecture, Japan
function: dental clinic
project team: Shinya Takeuchi (architect in charge)
construction: HARU / Haruki Matsumoto
total floor area: 136.00 m² (2F)
completion period: September 2013
photographs: Shinya Takeuchi _ courtesy of T-LEX Brain. design office

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

 

more from T-LEX Brain. design office →

more Japanese healthcare architecture →