House in Sengataki | CASE DESIGN STUDIO

House in Sengataki | CASE DESIGN STUDIO

view from the street

‘House in Sengataki’ sits on a gentle southern slope, facing roads in the north and east and surrounded by a grove of trees.

In the main floor is the dinning room and living room, and the second floor features the studio and bedrooms.

view from the bathroom through vertical lattice

In order to cut a line of views to the surroundings, we open to the exterior to bring light inside the whole house, and providing privacy at the same time with the use of vertical lattice.

kitchen and dining area

The vertical lattice is colored black to resonant with the trees and the stem grove.

more Japanese residential architecture →

site plan

first floor plan

second floor plan

architects: CASE DESIGN STUDIO
location: Karuizawa, Kitasaku District, Nagano Prefecture, Japan
function: house for a couple
project team: Yokota Norio + Kawamura Noriko
site area: 1,058.00 m²
built area: 86.00 m²
total floor area: 146.00 m²
structural system: wood (2F)
completion period: 2009
photographs: courtesy of CASE DESIGN STUDIO

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

 

more from CASE DESIGN STUDIO →

more Japanese houses →