GaW | satoru hirota architects

GaW | satoru hirota architects

Resort Office

Nordic sense of simple, clean interior and white colors space has become a refreshing and placed the furniture and lighting fixtures. It like to work in a resort location.

Functionality

First floor is work space: office and president’s room, etc. Second floor is reception space: reception room and lounge, meeting booth, etc. Third floor is event space: main conference room and small conference room, etc. Void of entrance ties them.

Energy Conservation

Look south and the east side make the area of the opening few, and suppress temperature rise by shooting on the day of summer. The curtain wall of facing north and the west side is all aspects by double-glazed glass (12mm + air12mm + 12mm).

Maintenance

Exterior: design reduces contamination to a low-pollution type anti-fouling paint.
Glass: process by applying an anti-fouling coating photo-catalyst is weather-resistant sealant are used to enhance the durability of members.

more Japanese office buildings →

16 - site plan + location

site plan + location

17 - first floor plan

first floor plan

18 - second floor plan

second floor plan

19 - third floor plan

third floor plan

20 - sections

sections

21 - elevations

elevations

architects: satoru hirota architects
location: Sano, Tochigi Prefecture, Japan
function: office + warehouse
project team: Satoru Hirota (architect in charge)
structural design: Cremona Institute / Masahiro Shirasu
machinery design: Ymo / Hiroyuki Yamada
construction: Maruyama Kogyo / Hitoshi Akutsu + Katsuaki Ito
interior coordination: Ozone / Miki Sakamoto
site area: 3,284.31
built area: 339.79
total floor area: 1,094.05 m²
structural system: steel frame (3F)
completion period: 2008
photographs: Atsushi Nakamichi + satoru hirota architects

[ source ]

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

 

more from satoru hirota architects →

more Japanese industrial architecture →